Ardie van Liempt lijsttrekker in Maasdriel

3 januari 2022

De PvdA gaat voor eerlijke kansen.

De Partij van de Arbeid heeft Ardie van Liempt uit Kerkdriel gekozen als lijsttrekker. Hij wordt een nieuwkomer in de Drielse raad. De rest van de lijst wordt gevormd door Keimpe Burghout (Hedel), Frank van Engelen (Hedel), Lies Kamerbeek (Heerewaarden) en Henk Spoelstra (Rossum).

De speerpunten van de PvdA voor de komende jaren zijn de leefbaarheid in de kernen, wonen, meedoen, werk en een energietransitie die ook voor de kleinere portemonnee betaalbaar is.

Daarbij gaat het vaak om eerlijke kansen. Een eerlijke kans op een betaalbaar huis, een eerlijke kans voor groepen als gehandicapten, vrouwen, laaggeletterden en buitenlanders om mee te kunnen doen in de maatschappij. Een kans voor jongeren op wat reuring.

Kansen ook voor ondernemers om te kunnen doen waar ze goed in zijn. Op een eerlijk speelveld, niet gehinderd door concurrenten die het niet zo nauw nemen met de regels. Innovatief, kleinschalig en duurzaam, er staan al meer dan genoeg vierkante blokkendozen in de Bommelerwaard.

De PvdA wil een Vraagbaak invoeren, één loket waar inwoners van Maasdriel terecht kunnen voor al hun vragen. Niet alleen digitaal, ook fysiek in het gemeentehuis en regelmatig aanwezig in de kernen.

Kansen voor de natuur en het vergroten van de toeristische aantrekkingskracht van de Bommelerwaard, een prachtige landelijke omgeving die we moeten koesteren.

Kansen bieden aan verenigingen, dorpshuizen en andere groepen die als gevolg van corona het hoofd niet boven water kunnen houden. De PvdA wil dat bereiken door een Corona-noodfonds te vormen.

Dit alles vraagt om energiek beleid van het nieuwe bestuur. Energiek en uitnodigend: meedenken met inwoners met vragen met zo min mogelijk bureaucratie, openheid over beleid, regelingen actief onder de aandacht brengen van de inwoner. En als het aan de PvdA ligt, is het gedaan met alle integriteitskwesties.

Wij hebben er zin in. Als jij zin hebt om mee te doen, neem dan contact met ons op.