PvdA tegen verkoop van De Kreek

7 februari 2022

De PvdA is een groot tegenstander van de verkoop van de Kreek.

De Kreek

Als die verkoop doorgaat, verliest de gemeente Maasdriel niet alleen een goed uitgerust, prettig zwembad. Minstens zo erg is dat verenigingen hun (sport-)accommodatie verliezen, de Drielse bevolking haar ‘dorpshuis’ en de kleuters een mooie speeltuin.  Dit gaat direct ten koste van de leefbaarheid, die men ‘zo belangrijk’ zegt te vinden.

Volgens SSM en CDA is de toegang tot de Kreek nog 20 jaar gewaarborgd. Dat lijkt heel wat maar komt in de praktijk neer op 20 jaar afbouw, keihard op weg naar het einde.

De PvdA heeft geen vertrouwen in deze privatisering. Europarcs is een commercieel bedrijf en alleen geinteresseerd in een aangenaam verblijf voor hun gasten. Maasdrielse inwoners en verenigingen lopen dan alleen maar in de weg en zij zullen er dan ook zeker uitgewerkt worden.

En dat duurt geen 20 jaar!

Europarcs heeft een geweldige miljoenendeal, zij mogen fors uitbreiden, terwijl de gemeente Loon op Zand niet met hen in zee wil. Waarom daar niet en hier wel, de gemeente zwijgt in alle talen!

Dit besluit is niet alleen van belang voor de kern Kerkdriel. Want hoe gaat het college dit soort vraagstukken oplossen in de andere kernen? Kiezen SSM en CDA daar ook voor het geld ipv welzijn?

Gelukkig is het nog niet zover want op 16 maart kan de kiezer deze uitverkoop stoppen.